nl de
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Alpaca's gesloten ivm vakantie van 16-5 t/m 29-5

 

Hieronder vind u datums voor de activiteiten. Omdat we binnenkort overgaan op een online reserveringssysteem staan er voor de zomermaanden nog geen datums. Deze komen binnekort online en zijn dan via deze pagina te boeken.

 

Voor meer informatie en reserveren info@nieuwduinoord.nl

De boerderij is gesloten vanaf zondag 15 mei t/m 29 mei 2022 ivm vakantie.  W zijn bereikbaar via de mail, het kan zijn dat het wat langer duurt voordat u antwoord heeft.

 

 

Texelse Alpacas

 

Altijd al eens met een alpaca willen wandelen, aaien, voeren of leuk mee op de foto gaan? Op onze boerderij op Texel bent u daarvoor aan het juiste adres! Ga mee op een ontspannen alpaca wandeltocht door de Texelse natuur of kom gezellig daten met de alpaca's, een unieke ervaring voor jong en oud en een onvergetelijk uitje tijdens jullie vakantie op Texel!  

Kom na de activiteit gezellig in ons winkeltje kijken en vind daar leuke alpaca souvenirs, ook kan je er producten vinden die vers van ons land komen zoals uien, bloembollen (narcissen) of wortels. (gebonden aan de oogsttijd).

 

 

Activiteiten:

 

Date met alpaca's

De alpaca's ontmoeten, maar geen wandeling willen maken? Dat kan! Reserveer een date met de Texelse Alpaca's. Tijdens de date geeft u de alpaca's eten, mag u met ze op de foto en komt u alles te weten over deze lieve en nieuwsgierige beestjes. Als het weer het toelaat neemt u een kijkje in de wei en bij slecht weer verplaatsen we naar de stal.  Een date duurt ongeveer een 30/45 minuten.

 

Huisregels en tips

Wij raden aan om dichte (wandel)schoenen of laarzen aan te trekken die vies/nat mogen worden, slippers of open schoenen raden wij af. Bij ongunstige weersomstandigheden houden we de date op stal. (met uitzondering van storm, dan gaat de date niet door) 

Alpaca's zijn van nature erg vriendelijke dieren, toch kunnen ze wel eens schoppen, deelname aan de date is op eigen risico. Honden zijn niet toegestaan tijdens de date's.

Tijdens de date met alpaca's, max 2 kinderen per 1 betalende volwassene. Kinderen onder 4 jaar zijn gratis. (reserveren is gewenst)

Er kan bij ons gepind worden. Reserveren via info@nieuwduinoord.nl

 

Tarieven Date 2022

 Kinderderen tot 4 jaar  gratis
 Kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen per persoon  €7.50

 

Beschikbaarheid  Date met de alpaca's

 Datum Date met alpaca's   Start Date  Boerderij open  
 Gesloten van 15 t/m 29 mei    
 Zaterdag 4 juni     13.30 uur  
 Maandag 6 juni 2e pinksterdag  10.30 uur  
 Zaterdag 11 juni  10.00 uur  11.00 tot 16.00
 Maandag 13 juni   10.00 uur  
 Woensdag 15 juni  10.00 uur  
 Zaterdag 18 juni   13.30 uur  
 Maandag 20 juni  10.00 uur  
 Donderdag 23 juni  10.00 uur  
 Zaterdag 25 juni  13.30 uur  
 Maandag 27 juni  10.00 uur  

Binnenkort zijn de activiteiten online te boeken, datums voor de zomermaanden staan er nu nog niet bij, die komen online met het nieuwe boekingsprogramma.

Op sommige dagen (zie hierboven) is de boerderij te bezoeken, de winkel met allerlei alpaca souvenirs is open. De alpaca's zijn te zien van achter het hek, alleen met een activiteit kan je bij de alpaca's in de wei.

 


Wandelen met alpaca's

Boerderij Minicamping Nieuw Duinoord is de enige aanbieder van wandelen met alpaca's op Texel. Op het moment zijn er 16 alpaca’s op de boerderij, waarvan 1 drachtig. Het arrangement bestaat uit een wandeltocht door de landerijen van de boerderij en het prachtige Texelse duingebied. Per alpaca wandel je met 2 personen (ouder dan 12 jaar)  en de kinderen lopen gezellig mee. U zult merken dat de alpaca’s hele lieve en rustige dieren zijn, die het wandelen en de aandacht heerlijk vinden! Tijdens en na de wandeltocht is er de mogelijkheid om met de schattige, wollige beestjes op de foto te gaan en te aaien. Na de wandeling staat er een lekkere kop koffie, thee, chocomelk of limonade met wat lekkers klaar. De wandeltocht met nadien koffie duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur.

 

Huisregels en tips

Kinderen tot 12 jaar houden de alpaca's niet zelf vast, maar lopen altijd naast een volwassene die het dier vasthoudt. Dit omdat de alpaca van iets kan schrikken en plotseling kan trekken. Maximaal 1 kind (onder 12) per betalende volwassene. Uiteraard mogen de kinderen wel met de alpaca's op de foto. Per 2 personen loopt er één alpaca mee. 

Wij raden aan om dichte (wandel)schoenen of laarzen aan te trekken die vies/nat mogen worden, slippers of open schoenen raden wij af. Helaas is de wandeling niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Bij ongunstige weersomstandigheden gaat de wandeling niet door. (reserveren is gewenst) Honden zijn niet toegestaan tijdens de wandeling.

Alpaca's zijn van nature erg vriendelijke dieren, toch kunnen ze wel eens schoppen, deelname van een wandeling is op eigen risico.

Er kan bij ons gepind worden.

 

Tarieven Wandeling 2022

Kinderen tot 6 jaar  gratis
 vanaf 6 jaar en volwassenen €22.50 

 

Beschikbaarheid  wandeling 

 dinsdag 3 mei  9.30 uur  niet meer beschikbaar
 donderdag 5 mei  9.30 uur  niet meer beschikbaar 
 gesloten van 15 t/m 29 mei    
 woensdag 1 juni  9.30 uur  
 zaterdag 4 juni   9.30 uur  
 woensdag 8 juni  9.30 uur  
 woensdag 15 juni  9.30 uur  
 zaterdag 18 juni  9.30 uur  
 woensdag 22 juni  9.30 uur  
 zaterdag 25 juni  9.30 uur  
 woensdag 29 juni  9.30 uur  

Vanaf zondag 15 mei t/m 29 mei zijn de Texelse Alpaca's gesloten.

Binnenkort zijn de activiteiten online te boeken, datums voor de zomermaanden staan er nu nog niet bij, die komen online met het nieuwe boekingsprogramma.

 

Extra opties

Wil je graag de alpaca's prive bezoeken of met bv een vrijgezellenfeestje of verjaardag de alpaca's bezoeken? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden!

 

Reserveren is noodzakelijk en kan via info@nieuwduinoord.nl

Op zondag zijn wij gesloten.

 

alpaca.jpg IMG_9514.jpeg

IMG_9439.jpeg  IMG_2976.jpeg IMG_8459.jpeg