nl de
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Texelse Alpacas

 

Altijd al eens met een alpaca willen wandelen, knuffelen, voeren of leuk mee op de foto gaan? Op onze boerderij op Texel bent u daarvoor aan het juiste adres! Ga mee op een ontspannen alpaca wandeltocht door de Texelse natuur, een unieke ervaring voor jong en oud en een onvergetelijk uitje tijdens jullie vakantie op Texel!  

 

Wat gaan we doen?

Boerderij Minicamping Nieuw Duinoord is de enige aanbieder van wandelen met alpaca's op Texel. Op het moment zijn er zeven alpaca’s op de boerderij. Het arrangement bestaat uit een wandeltocht door de landerijen van de boerderij en het prachtige Texelse duingebied. Per alpaca wandel je met 2 personen (ouder dan 12 jaar)  en de kinderen lopen gezellig mee. U zult merken dat de alpaca’s hele lieve en rustige dieren zijn, die het wandelen en de aandacht heerlijk vinden! Tijdens en na de wandeltocht is er de mogelijkheid om met de schattige, wollige beestjes op de foto te gaan, ze te voeren en te aaien. Na de wandeling staat er een lekkere kop koffie, thee, chocomelk of limonade met wat lekkers klaar. De wandeltocht met nadien kofiie duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur.

 

Date met alpaca's

De alpaca's ontmoeten, maar geen wandeling willen maken? Dat kan! Reserveer een date met de Texelse Alpaca's. Tijdens de date geeft u de alpaca's eten, mag u met ze op de foto en komt u alles te weten over deze lieve en nieuwsgierige beestjes. Met mooi weer neemt u een kijkje in de wei en bij slecht weer verplaatsen we naar de stal. 

 

Tarieven 

 

Wandeling  

 

Kinderen tot 6 jaar gratis
Kinderen vanaf 6 tot 12 jaar € 10.-
Kinden vanaf 12 jaar en volwassene per persoon € 20.-

 

Date 

 

Kinderen tot 4 jaar 

gratis
Kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen per persoon € 6.-

 

Huisregels en tips


Kinderen tot 12 jaar houden de alpaca's niet zelf vast, maar lopen altijd naast een volwassene die het dier vasthoudt. Dit is omdat de alpaca van iets kan schrikken en plotseling kunnen trekken. Maximaal 1 kind (onder 12) per betalende volwassene. Uiteraard mogen de kinderen wel met de alpaca’s op de foto, ze voeren en vertroetelen. Per twee personen loopt er één alpaca mee.

 

Tijdens de date met alpaca's, 2 kinderen per 1 betalende volwassene.

 

Alvast een datum aanvragen of een andere dag aanvragen is in overleg altijd mogelijk.

Wij raden aan om dichte (wandel)schoenen of laarzen aan te trekken die vies/nat mogen worden, slippers of open schoenen raden wij af. Bij ongunstige weersomstandigheden gaat de tocht niet door.(reserveren is gewenst)

Honden zijn niet toegestaan tijdens de wandeling en date's.

 

Wanneer?

 

CORONA UPDATE

 

Update:

Zoals het er nu uitziet mag ik vanaf 1 juni weer open!! Hou onze site in de gaten, binnekort komen er weer datums online. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. We houden afstand van elkaar (1,5m). Geven elkaar de ruimte. 

Als je verkouden bent, blijf je thuis. Heeft u koorts, dan blijft het hele gezin thuis. Voorlopig kan er nog geen gebruik gemaakt worden van het toilet.

 

We gaan eerst weer starten met "Date met een alpaca", daarna gaan we weer beginnen met de wandelingen.

Ik probeer jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden.

Mocht u vragen hebben dan beantwoord ik deze graag.

 

Groetjes Hanneke

0620208084

 

Wanneer?

 

 

Vanaf juni gaat Texelse Alpaca's weer open, binnekort komen er weer datums online!!

                                                                       

Reserveren is noodzakelijk en kan via 06 2020 8084Facebook Instagram of hnkok@live.nl

 

alpaca.jpg IMG_9514.jpeg

IMG_9439.jpeg  IMG_2976.jpeg IMG_8459.jpeg