nl de
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Corona update dinsdag 14 september 2021

 

Vanaf 20 september gaat de 1,5 meter maatregel er af. Wel vragen we om bij klachten u eerst te testen of thuis te blijven. Bekijk snel ons aanbod voor een date of wandeling met alpaca's! Vanwege corona gaan alle activiteiten op afspraak. 

Volg ons op facebook en/of instagram en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

In november, december, januari en februari is de boerderij gesloten met uitzondering van de kerstvakantie en voorjaarsvakantie. Datums voor de kerstvakantie komen binnekort online. 

 

 

 

Texelse Alpacas

 

Altijd al eens met een alpaca willen wandelen, aaien, voeren of leuk mee op de foto gaan? Op onze boerderij op Texel bent u daarvoor aan het juiste adres! Ga mee op een ontspannen alpaca wandeltocht door de Texelse natuur of kom gezellig daten met de alpaca's, een unieke ervaring voor jong en oud en een onvergetelijk uitje tijdens jullie vakantie op Texel!  

 

 

Activiteiten:

 

 

Date met alpaca's

De alpaca's ontmoeten, maar geen wandeling willen maken? Dat kan! Reserveer een date met de Texelse Alpaca's. Tijdens de date geeft u de alpaca's eten, mag u met ze op de foto en komt u alles te weten over deze lieve en nieuwsgierige beestjes. Met mooi weer neemt u een kijkje in de wei en bij slecht weer verplaatsen we naar de stal.  Een date duurt ongeveer een half uur/45 minuten.

 

 

Tarieven Date

Kinderen tot 4 jaar 

gratis
Kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen per persoon € 6.50

 

Huisregels en tips

Wij raden aan om dichte (wandel)schoenen of laarzen aan te trekken die vies/nat mogen worden, slippers of open schoenen raden wij af. Bij ongunstige weersomstandigheden houden we de date op stal. (met uitzondering van storm, dan gaat de date niet door) 

Alpaca's zijn van nature erg vriendelijke dieren, toch kunnen ze wel eens schoppen, deelname aan de date is op eigen risico.Honden zijn niet toegestaan tijdens de date's.

Tijdens de date met alpaca's, 2 kinderen per 1 betalende volwassene.(reserveren is gewenst)

 

Beschikbaarheid september en oktober 2021, Date met de alpaca's

 Dinsdag 5 oktober  10.30  
 Zaterdag 9 oktober  13.30  
 Dinsdag 12 oktober  10.30  
 Zaterdag 16 oktober   13.30  
 Dinsdag 19 oktober  13.30  
 Donderdag 21 oktober  13.30  
 Zaterdag 23 oktober  13.30  
 Woensdag 27 oktober  10.30  
 Zaterdag 30 oktober  13.30  
 Kerstvakantie    
 dinsdag 28 december  13.30  
 woensdag 29 december  13.30  
 donderdag 30 dec  13.30  
 dinsdag 4 januari  13.30  
 woensdag 5 januari  13.30  

 


Wandelen met alpaca's

Boerderij Minicamping Nieuw Duinoord is de enige aanbieder van wandelen met alpaca's op Texel. Op het moment zijn er elf alpaca’s op de boerderij, waarvan twee drachtig. Het arrangement bestaat uit een wandeltocht door de landerijen van de boerderij en het prachtige Texelse duingebied. Per alpaca wandel je met 2 personen (ouder dan 12 jaar)  en de kinderen lopen gezellig mee. U zult merken dat de alpaca’s hele lieve en rustige dieren zijn, die het wandelen en de aandacht heerlijk vinden! Tijdens en na de wandeltocht is er de mogelijkheid om met de schattige, wollige beestjes op de foto te gaan en te aaien. Na de wandeling staat er een lekkere kop koffie, thee, chocomelk of limonade met wat lekkers klaar. De wandeltocht met nadien koffie duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur.

 

Huisregels en tips

Kinderen tot 12 jaar houden de alpaca's niet zelf vast, maar lopen altijd naast een volwassene die het dier vasthoudt. Dit omdat de alpaca van iets kan schrikken en plotseling kan trekken. Maximaal 1 kind (onder 12) per betalende volwassene. Uiteraard mogen de kinderen wel met de alpaca's op de foto. Per 2 personen loopt er één alpaca mee.

Wij raden aan om dichte (wandel)schoenen of laarzen aan te trekken die vies/nat mogen worden, slippers of open schoenen raden wij af. Helaas is de wandeling niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Bij ongunstige weersomstandigheden gaat de wandeling niet door. (reserveren is gewenst) Honden zijn niet toegestaan tijdens de wandeling.

Alpaca's zijn van nature erg vriendelijke dieren, toch kunnen ze wel eens schoppen, deelname van een wandeling is op eigen risico.

 

Tarieven Wandeling

Kinderen tot 6 jaar gratis
Kinderen vanaf 6 tot 12 jaar € 10.-
Kinderen vanaf 12 jaar en volwassene per persoon € 20.-

 

Beschikbaarheid september en oktober, kerstvakantie wandeling 

 Dinsdag 28 september  9.30  
 Woensdag 6 oktober  9.30  
 Zaterdag 9 oktober  9.30  
 Woensdag 13 oktober  9.30  
 Zaterdag 16 oktober   9.30  
 Dinsdag 19 oktober  9.30  
 Donderdag 21 oktober  9.30  
 Zaterdag 23 oktober   9.30  
 Dinsdag 26 oktober   9.30  
 Zaterdag 30 oktober  9.30  
 Kerstvakantie    
 dinsdag 28 december  9.30  
 Woensdag 29 december   9.30  
 Donderdag 30 december   9.30  
 dinsdag 4 januari  9.30  
 woensdag 5 januari  9.30  

Wandelen in de kerstvakantie is onder voorbehoud van het weer. Wanneer het regent, stormt gaat de wandeling niet door. Ook bij regenval eerdere dagen kan het zijn dat de paden niet begaanbaar zijn, dan gaat de wandeling ook niet door.

Extra opties

Wil je graag de alpaca's prive bezoeken of met bv een vrijgezellenfeestje of babyshower de alpaca's bezoeken? Dat kan! Vraag naar de mogelheden! Vanaf november t/m februari is de boerderij gesloten (muv de kerst en voorjaarsvakantie)

 

Reserveren is noodzakelijk en kan via 06 2020 8084 of info@nieuwduinoord.nl

Op zondag zijn wij gesloten.

 

alpaca.jpg IMG_9514.jpeg

IMG_9439.jpeg  IMG_2976.jpeg IMG_8459.jpeg